Τρόποι βελτίωσης της σχέσης μας με το σύντροφο μας

Έγινε ενημέρωση: 1 Απρ 2019
Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, οι έντονες υποχρεώσεις και το άγχος της καθημερινότητας ίσως μας κάνουν να ξεχούμε το πόσο σημαντκό είναι να δείξουμε στο σύντροφο μας το πόσο πολύ νοιαζόμαστε για αυτόν και το πόσο τον εκτιμάμε, με αποτέλεσμα η σχέση να φθείρεται με τον καιρό.


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποιους απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τη σχέση σας:


Δοκιμάστε νέα πράγματα μαζί. Πειραματιστείτε με πράγματα τα οποία δεν έχετε κάνει προηγουμένως και είναι νέα και για τους δύο έτσι ώστε να ανανεώσετε τη σχέση σας. Για παράδειγμα πηγαίνετε κάπου που δεν έχετε πάει ποτέ, δοκιμάστε να πάτε κατασκήνωση ή να νοικιάσετε ποδήλατα και να περάσετε τη μέρα στο πάρκο κάνοντας πικ νικ.


Κάντε θετικά σχόλια. Αν κάτι σας αρέσει στη συμπεριφορά ή στην εμφάνιση του συντρόφου σας πείτε το και ανανεώστε τη σχέση σας. Θυμηθείτε όλα όσα σας έκαναν να ερωτευτείτε το σύντροφο σας.


Αγκαλιάστε το σύντροφο σας. Τα αγγίγματα και τα χάδια θα αυξήσουν την οικειότητα που έχετε μεταξύ σας, θα σας χαλαρώσουν και θα σας κάνουν να νιώσετε ευχάριστα.


Ακούστε τον. Κάποιες φορές ακούμε όχι για να κατανοήσουμε αυτά που λέει ο σύντροφος μας αλλά για να απαντήσουμε. Δώστε προσοχή σε αυτά που έχει να σας πει και συζητήστε μαζί του θέματα που σας απασχολούν, εσάς προσωπικά, τον ίδιο ή και τους δύο.


Μιλήστε ανοιχτά και γνωριστείτε καλύτερα. Είναι σημαντικό σε μια σχέση να συζητούμε τις ανησυχίες μας με το σύντροφο μας, να λέμε τα νέα μας και το πως πήγε η μέρα μας, αλλά εξίσου σημαντικό είναι κάποιες φορές να κάνουμε συζητήσεις για να γνωριστούμε καλύτερα. Για παράδειγμα, ρωτήστε το σύντροφο σας για τι νιώθει πιο πολύ ευγνώμων στη ζωή του ή ποιο είναι το μεγαλύτερο του όνειρο.


Ζητήστε συγνώμη. Αναλογιστείτε το μερίδιο ευθύνης που έχετε στον καυγά και ζητήστε στο σύντροφο σας συγνώμη, αλλά μόνο όταν το εννοείτε.


Ευχαριστείστε το σύντροφο σας. Μην έχετε δεδομένο το σύντροφο σας και τα αισθήματα του. Ευχαριστείστε τον για τη βοήθεια του και δείξτε του πόσο τον εκτιμάτε.

Να περνάτε όμορφα και να γελάτε. Κάντε αστεία και περνάτε όμορφα με το σύντροφο σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο απλά για να χαλαρώστε μαζί και να γελάσετε. Μην προσπαθείτε απλά να μην τσακώνεστε, προσπαθείτε να περνάτε όμορφα μαζί. Επίσης, φέρτε στο μυαλό σας μια αστεία ανάμνηση που είχατε μαζί και γελάστε. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν φέρνουμε στο μυαλό μας θετικές αναμνήσεις αυξάνουμε τα θετικά μας συναισθήματα.


Αν κάτι σας λείπει από τη σχέση σας συζητήστε το με το σύντροφο σας. Κάποιες φορές μπορεί να νομίζουμε ότι κάποια πράγματα μπορεί να είναι αυτονόητα. Το γεγονός όμως ότι όλοι είμαστε τόσο διαφορετικοί σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τα πάντα με τον ίδιο τρόπο. Κάτι που μπορεί να είναι τόσο αυτονόητο για σας μπορεί να μην είναι και για το σύντροφο σας. Αν κάτι σας λείπει από τη σχέση σας ή κάτι σας ενοχλεί συζητήστε το μαζί του.


Θυμηθείτε ότι μια σχέση χρειάζεται προσπάθεια και από τους δύο συντρόφους, κοινούς στόχους, σεβασμό και κατανόηση για να μην φθαρεί. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλους τους τρόπους από την αρχή, ξεκινήστε με μικρά βήματα για να βελτιώσετε τη σχέση σας!


Θεογνωσία Μεϊτανή

Συμβουλευτική Ψυχολόγος.